Våre tjenester

Modernisering og rehabilitering av bolig

Å ta vare på eksisterende hus er både bærekraftig og lønnsomt!

Våre tjenester

Rehabilitering. Renovering. Restaurering. Byggfornyelse.

Kjært barn har mange navn, men i bunn og grunn handler det om å gi boligen en større eller mindre makeover.

Trenger det gamle huset ditt ny fasade, eller synger taket på siste vers? Kanskje har du bare lyst på et nytt og moderne takvindu? I noen husstander flytter barna ut, i andre flytter det inn nye. Plutselig er de ikke barn lenger i det hele tatt og vi vet alle at tenåringer trenger en del privatliv, likeså med foreldrene.

For de fleste endrer behovene seg gjennom årene. Rom får nye funksjoner og ønsket om et mer moderne hjem melder seg stadig oftere. Heldigvis kan disse behovene fylles uten å flytte fra nabolaget.

Å ta vare på eksisterende hus er både bærekraftig og lønnsomt. Rogalandshus kan utstyre boligen med bedre romløsninger og funksjonalitet, og sørger for profesjonell gjennomføring uansett behov og ønsker. Vi finner den rette arkitekten, prosjekterer og designer skreddersydde løsninger.

Rogalandshus følger deg tett gjennom prosessen, og gir løpende kostnadsoverslag og forutsigbare pristilbud.

Jærsk håndverk går ikke ut på dato – så det er bare å få gang

Det starter med en enkel telefon, epost eller befaring. Vi gjør alltid vårt beste for å gi deg en god opplevelse før, under og etter moderniseringen av boligen din.

Rehabilitering

Ta en kikk på hva vi kan hjelpe deg med

– det svarer seg i lengden

Endre romløsninger

Begynner stuen å bli litt liten? Mangler du et soverom? Hadde det kanskje vært greit med egen inngang til vaskerommet, og litt mer oppbevaringsplass? Om du så er ute etter å gjøre huset om til en generasjonsbolig, er dette løsninger vi kan tilby.

Vår spesialitet er å finne løsninger som oppfyller ditt behov. Kanskje dukker det også opp ideer du ikke hadde tenkt på tidligere, men som kan utgjøre store og nyttige forskjeller i hjemmet. Vi samarbeider med arkitekter som er eksperter på nettopp dette og gir deg alltid full oversikt over totalkostnadene.

Tilbygg / påbygg

For mange er drømmen en egen hagestue eller kanskje et tilbygg for TV-rom. Hva med vinterhage på balkongen, eller å bygge på loftet for å få plass til et ekstra soverom? Er carporten overfylt? Da bygger vi en bod!

Muligheten er mange, og dersom reguleringsplanen tillater det kan vi til og med bygge på en hel etasje. Plutselig har du en egen leilighet som kan nyttes av tenåringen eller leies ut.

Alle disse er eksempler på hvordan din eksisterende bolig kan utnyttes og for å få bedre plass og løsninger. Det er ingen hemmelighet at god utnyttelse av tomt også er god økonomi. Ta kontakt for befaring!

Fornyelse av tak

Tak har de siste årene fått mer fokus, og det med god grunn. Husk at taksteinen ikke er takstein, og at riktig tak kan utgjøre underverker for boligens utseende. Et godt hus forutsetter et tett tak. Er taket gammelt finnes det mange spennende produkter på markedet.  

Ettersom strømprisene stiger blir det også stadig mer aktuelt med solceller på taket. Sammen med våre underleverandører finner vi den løsningen som passer for deg, så oppnår du både klimavennlig oppvarming og lavere energikostnader.

Skifte/renovere kjøkken

Det kalles ofte husets hjerte, og hadde spisebordet kunnet snakke ville det helt sikkert fortalt mange morsomme historier. Kjøkkenet rommer både hverdag og fest, men er i dag et oppholdsrom vel så mye som matlagings- og spisested. Ofte er det den delen av huset som brukes mest og dermed er det også her slitasjen blir høyest.

Et nytt og moderne kjøkken løfter hele boligen med innovative og praktiske løsninger som ikke fantes for 15-20 år siden. Sammen med flinke kjøkkenkonsulenter finner vi kjøkkenløsningen som passer deg, ditt behov og budsjett. Vi kan samarbeide med de fleste kjøkkenleverandører, men som alle andre har også vi våre favoritter.

Balkong, terrasse og platting

Uteområdet er viktig for nordmenn, selv om vi bor en plass der sydentemperaturer ikke akkurat er hverdagskost. Men når solen først skinner, ja da elsker vi livet på terrassen.

Mange savner en balkong ut fra hovedsoverommet i 2. etasje, enten for å lufte dyner eller ta et glass i solnedgangen. Kanskje trenger du nytt gulv eller innglassing av terrassen? Vi kan bidra til at du får din egen lille eller store oase.

Det finnes stadig flere produkter på markedet av terrassebord og nye impregneringer. Vi hjelper deg gjerne med råd og anbefalinger, slik at det blir lettere å navigere gjennom denne jungelen av løsninger.

Garasje og carport

En garasje kan være god å ha. Mange bygger for bilen, men den ender ofte opp som oppbevaringsplass for husholdningen. Kanskje er en ekstra bod løsningen for å få plass til bilen igjen? Eller er det beste en ny og større garasje eller carport?

Det viktige er å sjekke reguleringsbestemmelsene for eiendommen for å se hvilke muligheter som finnes hos deg. Dette er vi i Rogalandshus flinke til. Vi sjekker ut på et blunk og tar oss av søknadsprosessen om nødvendig. Arkitekt til prosjektering, ja det fikser vi også.

Fornyelse av bad

Bad og baderomstrender endres med tiden. Du husker vel 80-tallsbadet med toalett, badekar og servant i matchende friske farger?

Noen liker helflisede baderom, andre foretrekker dagens standard med fliser på gulv og våtsone, og malte vegger. Noen trenger større bad, andre ønsker seg luksusen av eget badekar.

Rogalandshus kan bidra med inspirasjon og hjelp til å kartlegge mulighetene ditt baderom tillater.

Ny kledning

Kledningen er husets ytterklær, og før eller siden må den skiftes på grunn av slitasje fra vær og vind. Det finnes mange kledningstyper på markedet – her har vi god oversikt.

Valg av riktig produkt handler om uttrykk, vedlikeholdsbehov og ikke minst budsjett. Det dyreste er ikke alltid det beste, men vi hjelper deg med å finne noe som passer for deg.

Arkitekttjenester

Et godt prosjekt starter med god planlegging. Slik får du de beste løsningene. «Arkitekter er ikke arkitekter».  Derfor bruker vi flere forskjellige og velger samarbeidspartner ut ifra hva som passer for akkurat ditt prosjekt.

Men ikke bekymre deg. Dersom du allerede har engasjert arkitekt pleier vi ikke å være vanskelige.

Etterisolering

Det har aldri vært mer aktuelt å isolere eksisterende boliger. For hvert øre prisen per kilowattime øker, jo mer lønner det seg å etterisolere huset. Dette gir effekt på strømregningen fra dag én. Med jevnere temperatur i huset vil det også bidra til økt bokomfort.

Har du spørsmål om etterisolering, tetthet i hus eller de beste enøk-tiltakene? Vi kan trykkteste boligen for å finne frem til rett løsning for ditt hus. Ta kontakt for befaring!

Nye vindu

Vinduene har som hovedregel kortere levetid enn huset selv. Du oppnår mye med å bytte ut de gamle med nye energivennlige vinduer. Samtidig får du tettet skikkelig rundt vinduet, hvilket beskytter mot vær og vind.

Det finnes mange nye produkter på markedet, også innen solskjerming. Vi samarbeider med anerkjente leverandører. Sammen finner vi den rette løsningen for din bolig.

Bildegalleri

Behov for litt inspirasjon? La oss vise deg noe av det vi har gjort tidligere.

Før og etter

Modernisering av bolig i Hagafjellveien

Huset er nesten ikke til å kjenne igjen! Se før- og etterbilde fra Hagafjellveien.

Hvorfor velge Rogalandshus?

Vi har fokus på kvalitet og kompetanse i alle ledd, og strekker oss langt for å gjøre det lille ekstra!

ansatte

%

fagfolk

%

lokalt

%

trygghet

Ta kontakt – enten du vurderer rehablitering av boligen din, eller allerede har bestemt deg.

Dukket det plutselig opp behov du ikke visste du hadde? Eller fant du akkurat det du lette etter? Kontakt vår avdelingsleder Idar Sør-Reime, så får du hjelpen du trenger.

Kontakt oss - Rehabilitering
Idar Sør-Reime

Idar Sør-Reime

Avdelingsleder